Zakaj tekoči detergent za pranje perila?

Zakaj tekoči detergent za pranje perila?

Ko izbiramo detergent za pranje perila, imamo nešteto možnosti. Če pa naša koža negativno reagira na močna mila, ki zaostanejo med vlakni oblačil, ali pa nas skrbi glede kemikalij v naših oblačilih, na naši koži in tudi v okolju, pa se nabor ustreznih detergentov za perilo zelo hitro skrči. 
 
Zakaj je bolj smiselno uporabljati tekoči detergent za pranje perila? 
 
 • Detergent je že vnaprej raztopljen, zato je manjša možnost zaostanka detergenta na naših oblačilih in v pralnem stroju. 
 • Ker so že raztopljeni, se v primerjavi z detergenti v obliki praška med pranjem ne rabijo raztapljati, zato svoj učinek odstranjevanja madežev dosežejo že na začetku pralnega cikla in imajo posledično večjo učinkovitost. 
 • Ker je glavna sestavina tekočega detergenta voda, se le-ta zlahka raztaplja tudi v hladni vodi v nasprotju z detergenti v obliki praška. Zato so bolj primerni za tiste, ki pri pranju varčujejo z energijo. 
 • Se lažje uporabljajo za odstranjevanje madežev na oblačilih pred pranjem v pralnem stroju. 
 • Se lažje uporabljajo tudi za ročno pranje v primerjavi z detergenti v obliki praška. 
 • Bolje odstranjujejo oljne in maščobne madeže. 
 
Napotki za pranje perila s tekočimi detergenti 
 
Detergent odmerjajte previdno. Preveč detergenta sčasoma vodi v njegovo kopičenje v pralnem stroju, kar lahko povzroča neprijetne vonjave. 
 
Tekoče detergente zlahka preveč ali premalo odmerimo zaradi nepraktičnega merilnega zamaška. Vendar se s Herbow tekočimi detergenti temu izognete zaradi praktične dozirne pumpice. 
 
Da se izognete kopičenju detergenta v pralnem stroju in na vaših oblačilih, vedno odmerjajte detergent po navodilih proizvajalca glede na količino oblačil in stopnjo umazanosti. Če imate zelo mehko vodo in perete manj umazana oblačila, potem lahko uporabite manj detergenta. 
 
Če želite odstraniti madež z oblačila, najprej sperite madež s hladno vodo, da odstranite morebitne večje ostanke, nato pa ga prekrijte z dovolj tekočega detergenta. Pri tem lahko uporabite zobno ščetko z mehkimi ščetinami, ki ne služi več svojemu prvotnemu namenu, in z njo vtrite detergent med vlakna vašega oblačila. Če pri roki nimate zobne ščetke, pa lahko tkanino na mestu madeža le podrgnete med sabo. 
 
Bobna pralnega stroja nikoli ne napolnite preveč. Ko polnite pralni stroj, vedno pustite dovolj prostora, da se oblačila zlahka premikajo med samim pranjem. Oblačila, ki so tesno napolnjena v pralnem stroju, lažje ujamejo detergent in mu onemogočajo, da se popolnoma raztopi. 
Herbow tekoči detergenti za pranje perila 
 
Pri Herbow menimo, da za pranje perila ni potrebno uporabljati detergentov s sintetičnimi sestavinami, ki so pogosti alergeni in iritanti kože. Večina oblačil, ki jih damo med umazano perilo, ni zares močno umazano in potrebuje le osvežitev. Zato zadostujejo že naravna čistila, ki imajo kljub temu odlično moč odstranjevanja madežev. Poleg tega se lahko perejo pri nižjih temperaturah okoli 30-40°C, ki pa zahtevajo detergent, ki se dobro raztaplja tudi v hladni vodi. S tem privarčujete vodo in električno energijo. Pri zelo umazanem perilu (npr. bele nogavice, bela delovna uniforma, itd.) pa lahko za odstranjevanje madežev dodate Herbow odstranjevalec madežev za belo ali barvno perilo
 
Linija organskih tekočih detergentov Herbow temelji na naravnem detergentu – izvlečku pralnih oreščkov, ki se uporablja že stoletja. Aktivna sestavina Herbow tekočih detergentov so saponini, ki se nahajajo v lupini pralnega oreščka. Beseda saponin izhaja iz latinske besede ''sapo'', ki pomeni milo. Njihova kemijska struktura spominja na detergent in podobno tudi tvorijo peno, ki se hkrati veže z vodo in maščobo, kar omogoča odstranjevanje madežev. Saponini so del ekstrakta oziroma izvlečka lupine pralnega oreščka, ki ga pridobivajo s hladnim stiskanjem z visokim tlakom ob pomoči zeolita, dodani pa so mu tudi bio-encimi, ki odstranjujejo madeže z oblačil tudi pri nizkih temperaturah. 
 
Herbow detergenti ponujajo zdravju in okolju prijazno alternativo tradicionalnim detergentom za pranje perila. S konvencionalnimi detergenti tekmujejo v smislu moči pranja, bolj dišečega perila, priročnosti ter razmerja med ceno in količino.
 
 • 100% naravne, zeliščne in mineralne surovine 
 • Aktivne sestavine so saponini pralnega oreščka – naravnega detergenta 
 • Zagotavlja dolgotrajno dišeče perilo
 • S 100% bio-encimi
 • Biološko razgradljive sestavine
 • Praktična embalaža z dozirno pumpico
 • Protibakterijsko delovanje 
 • Koži in okolju prijazne sestavine 
 • Ne povzroča bledenja barv 
 • Sestavine nežne do tekstila 
 • Brez sintetičnih dišav in barvil 
 • Brez optičnih belilcev 
 • Veganski izdelki 
 • Organski izdelki – izvleček pridobljen s hladnim stiskanjem lupine pralnih oreščkov
 
Izdelki Herbow se ponašajo tudi s certifikatoma VEGAN in PETA: CRUELTY-FREE AND VEGAN. Oba certifikata zagotavljata, da pri nastajanju Herbow izdelkov niso bili uporabljeni proizvodi ali surovine živalskega izvora ter gensko spremenjeni organizmi, ne vsebujejo mleka ali medu in tako sestavine kot končni izdelki niso testirani na živalih.
 
Linija tekočih detergentov za pranje perila Herbow: 
 • Za pranje jeans perila JEANS s svežim vonjem 
 • Za pranje barvnega perila COLOR HARMONY z vonjem zelenega čaja 
 • Za pranje belega perila FAIRY WHITE  z naravnim vonjem 
 • Za pranje črnega perila EBONY BLACK  z vonjem aloe vere 
 • NOVO - Za pranje otroškega perila HERBOW BABY z naravnim vonjem
 
Tekoči detergenti se nahajajo v 1000 ml embalaži, kar zadostuje za 33 pranj, lahko pa povprašate tudi za ponovno polnjenje. 
 
100% rastlinske sestavine & uporaba bio-encimov
Z naravnim ekstraktom pralnih oreščkov 
 
POMEMBNO! Pred uporabo naravnih pralnih detergentov priporočamo, da svoj pralni stroj očistite vseh nesnag, ki so se v njem nabrale z uporabo konvecionalnih pralnih praškov! Priporočamo uporabo Herbow razstrupljevalca pralnega stroja, ki zahvaljujoč učinkovini naravnega pralnega oreščka, ne odstrani le vodnega kamna kakor večina čistil pralnega stroja, temveč ima tudi razkuževalni učinek zaradi baktericidov in fungicidov. Očisti ostanke sintetičnih detergentov v pralnem stroju, naloženih nesnag, bakterij, plesni in njihovih strupov. Varuje grelno žico. Priporočamo uporabo v eno- ali dvomesečnem ciklusu, odvisno kako pogosto uporabljate pralni stroj.
 
Klik do vida o uporabi izdelkov: