Priporočilo pediatra

Priporočilo pediatra

V pediatrične ordinacije prihaja vedno več pacientov s kožnimi alergijami, izpuščaji, razdraženostjo in ekcemi. Prekomerna aktivnost imunskih in spominskih celic je odgovorna za alergijske simptome, kot je na primer prirojen atopični dermatitis. Podatki, zapisani v imunski spomin, se lahko ohranjajo vse življenje, zato bolnik vedno znova zboli, v vse krajših časovnih presledkih. Zaradi vsega tega lahko le lajšamo simptome, bolezni pa ne moremo trajno pozdraviti. Pediatri pacientom priporočajo dieto z izločanjem alergenov - še posebej, če je bil alergen posebej odkrit s krvnim testom.

Pediatri svetujejo tudi ustvarjanje nevtralnega okolja za kožo - to je izločanje izdelkov za kopanje, antibakterijskih mil, krem ​​za nego telesa, sredstev za pranje in izpiranje, ki so močno obremenjena s kemikalijami. Nevarni za zdravje naših otrok pa se jim zdijo predvsem detergenti in mehčalci.

Sodobni pralni stroji z nizko porabo vode prispevajo tudi k temu, da v oblačilih ostane natrijev lavril sulfat ali umetne dišave. Vse to se zaradi znojenja sprošča iz oblačil in povzroča alergijske reakcije. Če je le mogoče, je torej vredno zmanjšati količino dišav, konzervansov in kemikalij na minimum. Naravna sredstva, kot je milni oreh, so pogosto primerna za zamenjavo močnih kemikalij s podobno učinkovitostjo. 

Zato pediatri priporočajo naravni rastlinski detergent Herbow, kot tudi dopolnilni belilni dodatek Herbow in Herbow Colour sredstvo za odstranjevanje madežev.

S takšnim pranjem perila lahko zmanjšate resnost simptomov, ki so se že razvili pri otroku, ali pa se jim popolnoma izognete!