Ni vseeno, kako peremo otroška oblačila

Ni vseeno, kako peremo otroška oblačila

Na žalost za čiščenje gospodinjstev še vedno uporabljamo veliko kemikalij, čeprav so škodljivi učinki kemičnih mehčalcev in detergentov za perilo, razkužil, in detergentov za pomivanje posode na naše zdravje in okolje nepredvidljivi. Kemikalije in umetne dišave teh izdelkov lahko dražijo občutljivo dojenčkovo kožo in povzročijo ekcem ob stiku ter alergijske reakcije pri vdihavanju.
 
Ali ste vedeli?
• Detergent lahko po 10 minutah stika z našo kožo zaznamo v krvnem obtoku.
• Število otrok s kontaktnimi in prehranskimi alergijami ter ekcemi je vsako leto večje.
 
Zato je še kako pomembno, da pri pranju otroških oblačil, posteljnine in vseh tekstilij, ki pridejo v neposreden stik s kožo, uporabljamo naravne detergente. Učinkovita in praktična rešitev za to so lahko detergenti Herbow Baby s sestavinami rastlinskega izvora in naravnim izvlečkom pralnega oreha, s katerimi je mogoče higiensko čistiti otroške stvari na način, ki je varen za kožo in okolje.
 
Nasveti za pranje otroških oblačil:
• Izogibajte se vsem izdelkom, ki lahko vsebujejo kemikalije, alergene, dišave in barvila, ter raje perite z naravnimi detergenti!
• Namesto pralnega praška uporabite čistilo v obliki gela, ki se zaradi boljše topnosti lažje izpere iz oblačil.
• Izberite program posebej za pranje otroških oblačil, saj običajno izpira perilo z več vode kot drugi programi.
Ostalo perilo peremo z enakim detergentom dojenčkova oblačila, saj lahko v pralnem stroju ostanejo ostanki navadnega pralnega praška, ki lahko nato zaidejo tudi v dojenčkova oblačila.
 
Pralni oreh: naravno čistilno sredstvo
Lupina pralnega oreha, ki ga v Indiji obravnavajo kot zdravilno rastlino, na Kitajskem in Japonskem pa kot zdravilo, je pravo univerzalno čistilo, ki se lahko uporablja kot sredstvo za pranje oblačil, pomivanje posode in kot čistilno sredstvo za splošno čiščenje. Odlično se obnese proti vsakodnevni umazaniji, je dober razmaščevalec, zaradi antibakterijskega delovanja pa odpravlja tudi neprijetne vonjave. Njegov naravni izvleček pa lahko najdemo v vseh izdelkih Herbow, tako da se lahko brezkompromisno izognemo kemikalijam in morebitnim alergijskim simptomom, hkrati pa varujemo naše okolje.
 
100-odstotno antialergijski detergent je zato lahko odlična izbira za pranje oblačil in posteljnine dojenčkov ter otrok, pa tudi tistih z občutljivo ali suho kožo in tistih z ekcemi ali luskavico. Poleg tega detergenti Herbow naredijo pranje s pralno žogico neizmerno preprosto in priročno. Poleg povečanega učinka pranja oblačila ostanejo tudi dolgo dišeča.
 
Izdelki iz pralnih oreščkov pa nam lahko pomagajo ne le pri pranju perila, temveč tudi pri pomivanju posode in čiščenju kuhinje. 
 
Herbow ponuja sedem sveže dišečih parfumov/koncentriranih mehčalcev, tekoče detergente za barvna/bela/črna oblačila in oblačila iz jeansa, pralno žogico s pralnimi oreščki, pralno sodo, odstranjevalec madežev za barvna/bela oblačila, detergent za strojno ali ročno pomivanje posode, penasto čistilo za površine in razstrupljevalec za pralni stroj.
 
Zaupajmo v moč in učinkovitost narave ter uživajmo v vseh prednostih gospodinjstva brez kemikalij!
 
ČISTO NOVA HERBOW BABY LINIJA ŽE V PRVEM KVARTALU 2023!