Kako pravilno uporabljati parfum/ koncentrirani mehčalec za perilo 2v1?

Kako pravilno uporabljati parfum/ koncentrirani mehčalec za perilo 2v1?

Ste se kdaj vprašali, če mehčalci za perilo sploh delujejo in kako vplivajo na vaša oblačila, pralni stroj, in na koncu tudi na vaše zdravje in okolje? Imamo številne razloge, zakaj uporabljamo mehčalce – glavni izmed njih je navada. Poleg tega želimo tudi, da naša oblačila dišijo sveže, so prijetna na dotik ter niso zmečkana in naelektrena po sušenju v sušilnem stroju.
Če iščete način, da vaša oblačila postanejo mehkejša in prijetneje dišijo, si tukaj preberite o Herbow izdelkih, ki združujejo koncentrirani mehčalec in parfum za perilo 2v1.
 
Kako delujejo mehčalci?
Mehčalci vsebujejo sestavine, ki med pranjem ali kasneje med sušenjem v sušilnem stroju prekrijejo in zmehčajo vlakna oblačil. Sestavine se pri tem usedejo na vlakna in zmanjšajo gubanje oblačil, statično elektriko, poleg tega pa dodajo prijeten vonj oblačilom.

Statična elektrika, ki jo lahko opazimo, ko posušena oblačila vzamemo iz sušilnega stroja, nastane zaradi drgnjenja oblačil med sabo, kar vodi v presežek prostih, negativno nabitih elektronov na oblačilih. Mehčalci za perilo vsebujejo katione oziroma pozitivno nabite ione, ki izenačijo elektrone in na ta način preprečijo nastanek statične elektrike.

Ga moramo vedno dodajati?
Ker mehčalci učinkujejo za večino naravnih materialov, kot je na primer bombaž, ga večina ljudi želi dodati tudi k vsem ostalim oblačilom. Vendar niso vsi materiali kompatibilni z mehčalcem.  Le-ta prekrije vlakna oblačil s filmom, ki pa lahko vpliva na varnost in učinkovitost nekaterih materialov. Če niste prepričani, kdaj uporabljati mehčalec, vedno preverite proizvajalčeva navodila na oblačilih. Vedno pa se izognite uporabi mehčalcev pri pranju:
 • vodoodpornih materialov, saj zmanjšate njihovo sposobnost odbijanja vode;
 • materialov odpornih na ogenj;
 • brisač, predvsem mikrofibrskih, saj zmanjšate njihovo absorpcijsko kapaciteto;
 • športnih oblačil, saj zmanjšate njihovo sposobnost odvajanja vlage
Alternativa tradicionalnim kemičnim mehčalcem 
Če želite zmanjšati vpliv na okolje in zdravje ali imate vi ali kdo v vaši družini občutljivo kožo ali alergije, je bolje če se izogibate tradicionalnim kemičnim mehčalcem. Zakaj?
 • Umetne dišave pri mnogih povzročajo migrene in slabost ter izzovejo kašljanje in kihanje.
 • Običajno vsebujejo naftne derivate, ki niso biorazgradljivi, njihov vir pridobivanja je omejen, njihova proizvodnja in uporaba pa povzroča onesnaževanje okolja.
 • Med običajnimi sestavinami najdemo tudi glutaraldehid, ki je strupen za vodne organizme.
 • Barvila, uporabljena v tradicionalnih mehčalcih, pristanejo v vodah, kjer blokirajo sončno svetlobo in ovirajo fotosintezo.
 • Najpogosteje uporabljene sestavine za mehčanje oblačil – kvarterne amonijeve spojine – so nevarne kemikalije, ki se pri pranju oblačil spuščajo v odpadno vodo, pri sušenju pa v zrak vašega doma.  Kvarterne amonijeve spojine so tako nevarne za vse organizme. Povezujejo jih tudi s pojavom astme.
 • Sintetične dišave in ftalati, prisotni v tradicionalnih mehčalcih, so hormonski motilci in pogosti alergeni, ki povzročajo kožne in respiratorne težave.

To so številni razlogi, zakaj bi se morali odpovedati uporabi konvencionalnih mehčalcev polnih kemikalij, katerih vpliv na zdravje in okolje niti še ni popolnoma znan.

Pri Herbow si prizadevamo za uporabo naravnih mehčalcev na osnovi zeliščnih in mineralnih surovin. Herbow izdelki, ki združujejo parfum in koncentrirani mehčalec za perilo 2v1 ponujajo zdravju in okolju prijazno alternativo tradicionalnim mehčalcem perila. Ne samo, da po pranju pustijo izjemno, a nežno dišeče perilo, ampak vsebujejo tudi sestavine za zaščito tkanin na rastlinski osnovi.  
 
 • Zagotavlja dolgotrajno prijetno dišeče perilo  
 • Perilo po sušenju na dotik mehko in puhasto
 • Antistatični učinek 
 • 100% naravne, zeliščne in mineralne surovine 
 • Uporaba naravnih eteričnih olj 
 • In 100% organski encimi
 • Biološke komponente 
 • Koži in okolju prijazne sestavine
 • Ne povzročajte bledenja barv 
 • Sestavine so nežne do tekstila 
 • Brez sintetičnih dišav in barvil 
 • Brez optičnih belilcev
 • Veganski izdelki 
 • Organski izdelki 
Herbowovi izdelki so VEGANSKI certificirani v PETA: BREZ KRUTNOSTI IN VEGANSKI. Oba certifikata garantirata, da pri nastajanju Herbow izdelkov niso bili izvorni proizvodi ali surovine živalskega izvora ter gensko spremenjeni organizmi, ne vsebujejo mleka ali medu in tako sestavine kot končni izdelki niso testirani na živilih.
 
Linija parfumov / koncentriranih mehčalcev za perilo 2v1 Herbow: 
 o PRINCESA (PRINCESS) z vonjem vrtnice in vanilije 
Eterično olje vrtnice je eno izmed najbolj dragocenih eteričnih olj na svetu, zaradi začetnega procesa nabiranja in destiliranja listov vrtnice. Njen sladek cvetlični vonj nas poživi , ​​medtem pa vonj vanilije da občutek udobja in topline.
 o POLETNI DEŽ (SUMMER RAIN) z vonjem kamiličnih polj v poletnem dežju
Kamilica je znana po svoji sposobnosti odganjanja skrbi in tesnobe. Njene učinke so poznali že starorimski vojaki, ki so verjeli, da eterično olje poveča pogum.
 o SONČNI ŽAREK (RADIANT SUN) z vonjem manga in sena 
Tropski in sladek vonj mange je povezan z zemeljskim vonjem sena, ki daje občutek topline.
 o BABY z vonjem otroškega pudra in kamilice
Vonj otroškega pudra pozna večina in nas vrne v otroške dni. Njegov vonj spominja na mehkobo, nežnost in svežino . 
 o BODI SREČEN (BE HAPPY) z vonjem guave  
Sladek sadno-cvetlični vonj guave pomladi duha, daje moč in spodbudi optimizem
 o LJUBIM BELO (WHITE LOVE) z vonjem sena in hibiskusa
Nežen in sladek cvetlični vonj hibiskusa izboljša razpoloženje, dviguje nivo energije ter z zemeljskim vonjem sena daje občutek topline.
 o NOČ V MESEČINI (MOONLIT NIGHT) z vonjem sivke, vanilije in vrtnice 
Eterično olje sivke je znano pomirjevalo, njen učinek pa vanilija in vrtnica še potencirata, saj dajeta občutek udobja in topline.  
 
Linija parfumov / koncentriranih mehčalcev za perilo 2v1 Herbow BABY: 
Več o novi liniji HERBOW BABY: Koži prijazen parfum/koncentrirani mehčalec za perilo, razvit za pranje oblačil dojenčkov, otrok in odraslih z občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam. Vsebuje balzam za tkanino rastlinskega izvora, ki naredi oblačila mehka in dišeča. Mešanica naravnih olj zagotavlja dolgotrajno prijetno odišavljena oblačila.
 
 o HERBOW BABY z vonjem kamilice
 o HERBOW BABY z izvlečkom aloe vere
 
Parfumi/koncentrirani mehčalci za perilo se nahajajo v 200ml embalaži, kar zadostuje za 40 pranj oziroma 1000ml embalaži, kar zadostuje za 200 pranj.
 
Uporaje je preprosta. Vlijte 5 ml ali pol pokrovčka parfuma/koncentriranega mehčalca 2v1 v predelek za mehčalec v pralnem stroju. Le-ta naj bo vedno očiščen, da ga vodni curek dobro spere v boben pralnega stroja. Če med ciklom ostane v predelku za mehčalec, ga dodatno sperite z vodo še med ciklom pranja. Še posebej bodite pozorni na čistočo predelka med menjavami različnih vonjav, da bo oprano perilo res dišalo po izbranem vonju. Po potrebi ga lehko razredčite z vodo. 
Uporabniška izkušnja za intenzivnejši vonj posušenega perila, ki je dosti pogosta izbira pa je, da enostavno nakapate izbrani parfum/koncentrirani mehčalec 2v1 na izrabljeno pralno žogico, ki vam je ostala od pranja in jo date v boben sušilnega stroja skupaj s perilom. Predlagamo, da imate ločene žogice za vsako vrsto dišave. 
 
POMEMBNO! Pred uporabo naravnih pralnih detergentov, parfumov in mehčalcev priporočamo, da svoj pralni stroj očistite vseh nesnag, ki so se v njem nabrale z uporabo konvencionalnih pralnih praškov! Priporočamo uporabo Herbow razstrupljevalca pralnega stroja, ki zahvaljujoč učinkovini naravnega pralnega oreščka, ne odstrani le vodnega kamna kakor večina čistil pralnega stroja, temveč ima tudi razkuževalni učinek zaradi baktericidov in fungicidov. Očisti ostanke sintetičnih detergentov v pralnem stroju, naloženih nesnag, bakterij, plesni in njihovih strupov. Varuje grelno žico. Priporočamo uporabo v eno- ali dvomesečnem ciklusu, odvisno kako pogosto uporabljate pralni stroj.
 
Več o Herbow 

Blagovna znamka Herbow se je rodila iz družinske izkušnje, navdih za razvoj izdelkov pa je bila ljubezen in skrb za enega od ustanoviteljevih otrok. Po nasvetu pediatra so leta 2012 pričeli prati oblačila hčerke z občutljivo kožo s pralnimi oreščki in ob redni uporabi so izpuščaji izginili v roku nekaj tednov.

To je bila osnova za raziskave. Po treh letih razvoja in testiranja preko 4500 kg oblačil, se je rodil nabor okolju prijaznih izdelkov za pranje perila. V letu 2016 je bila predstavljena žogica s pralnimi oreščki, ki je nemudoma dosegla uspeh med potrošniki. Danes, preko kontinuiranega razvoja izdelkov, se je Herbow razvil v stabilno, zaupanja vredno blagovno znamko, ki jo uporablja tisoče potrošnikov širom Evrope. Uspeh je zagotovljen po zaslugi ustanoviteljev, ki prisegajo na uporabo najboljših naravnih surovin.

Do prijetno dišečih in mehkih oblačil na naraven ter zdravju in okolju prijazen način!