Herbow izdelki tudi v kuhinji

Herbow izdelki tudi v kuhinji

Ne glede na to, ali smo v času epidemije ali pa živimo normalen vsakdanjik, je ključnega pomena, da kuhinjske pripomočke in posodo vzdržujemo primerno čiste, saj pride v stik z našimi živili. Veliko patogenih virusov, bakterij in gliv lahko s kupljeno hrano vstopi v naše domove in kuhinje ter tako v naše telo.

Danes ima vse več gospodinjstev pomivalni stroj, ki je v veliko pomoč, vendar ga le redki znajo pravilno uporabljati. Vredno je upoštevati nekaj pravil, saj lahko napačno uporabljen pomivalni stroj poleg tega, da ne pomiva ustrezno, povzroči veliko nevšečnosti in dodatne stroške, če se pokvari. Izum pomivalnega stroja dolgujemo ameriški podjetnici Josephine Cochrane, ki ga je leta 1893 z velikim uspehom predstavila na svetovni razstavi v Chicagu. Dolga je bila pot do današnjih različic, ki pri izvajanju programa porabijo že manj kot 10 litrov vode. Zato ni nobenega dvoma, da se nakup pomivalnega stroja dolgoročno bolj splača kot klasično ročno pomivanje.

Ključ do uspeha je pravilna uporaba

Tablete, ki vsebujejo do pet različnih komponent za pomivanje hkrati, obljubljajo udobnejšo rešitev, a po učinkovitosti močno zaostajajo, če te iste komponente v skladu z navodili dodajamo v pomivalni stroj ločeno. V preteklosti so prevladovale tablete za pomivalni stroj, danes pa se je ponudba tudi na tem področju izjemno razširila. Tako so začetne tablete postopoma nadomestile tekoče oblike. Ena od prednosti tekočih detergentov za pomivalne stroje je, da se popolnoma raztopijo. Pri tabletah je treba posebej paziti, da ne pridejo v stik z vlago. Pri tekočem pralnem sredstvu pa te težave ni in ga lahko dlje časa hranimo v plastenki. Druga velika prednost tekočega pakiranja je, da ga lahko dozirate po želji in odvisno od tega, kako umazana je posoda. Nenazadnje pa je tudi cena ugodnejša kot pri tabletah.

Še danes se pogosto zmotno svetuje, da posodo splaknemo pod pipo, preden jo damo v pomivalni stroj. To je nepotrebno, saj sodobni pomivalni stroji prilagajajo količino porabljene vode, njeno temperaturo in čas pomivanja glede na stopnjo umazanosti posode.

Pazite, da posoda ne ovira delovanja vrtljivih ročic. V nasprotnem primeru pomivalno sredstvo ne doseže vse površine in posoda ostane umazana klub pomivanju. Paziti morate tudi na razporeditev posode v pomivalnem stroju, saj ima velik vpliv na učinkovitost pomivanja. V pomivalni stroj ne odlagajte ostankov hrane, saj se filter hitro zamaši.

Strojno ali ročno?

Izkušnje kažejo, da je poleg uporabe pomivalnega stroja še vedno potrebno ročno pomivanje. Nikakor ni priporočljivo, da lesene kuhinjske pripomočke pomivate v pomivalnem stroju, saj les vpija vodo in se pri tem poškoduje. Tudi ostre nože operemo na klasičen način, saj pomivanje v pomivalnem stroju povzroči zmanjšanje ostrine noža. Kristalno, porcelanasto, aluminijasto in bakreno in lito železno posodo prav tako čistite ročno. Eden najpogostejših protiargumentov proti pomivalnim strojem pa je, da na kozarcih po pomivanju ostanejo sledi kapljic, zaradi česar postanejo motni. Če kozarce redno pomivamo v pomivalnem stroju, se splača kupiti nekoliko dražje, a hkrati kvalitetnejše kozarce, saj po naših izkušnjah bolje prenesejo strojno pomivanje. Kozarcev za vino s tankimi stenami ne pomivajte v pomivalnem stroju, saj lahko zaradi močnega vodnega curka pomivalnega stroja zlahka počijo, črepinje pa poškodujejo stroj.

V takšnih primerih je treba posodo pomiti s toplo vodo in pomivalnim sredstvom in jo nato še temeljito sprati s čisto tekočo vodo. Umivanje naj se začne s pomivanjem kozarcev in jedilnega pribora, sledi servirna posoda in na koncu še posoda, ki se uporablja za kuhanje.

Zelo pomembno je, da po vsakem pranju z gobice speremo ostanke hrane in umazanijo, jo dobro ožamemo in vedno hranimo na suhem mestu. Gobico je treba pogosto menjati, saj je odlično gojišče za patogene mikroorganizme in glivice. Gobica naj se uporablja samo za pomivanje posode! Površino umivalnika in odcejalnika za posodo pogosto obrišemo tudi z razkužilnimi robčki.

Za sušenje oprane posode ne uporabljajte kuhinjske krpe, ampak uporabite odcejalnik, ki zagotavlja večjo čistočo, poleg tega pa se kozarci bolje posušijo. Če to ni mogoče, obrišite s papirnato ali sveže čisto kuhinjsko brisačo.

Naravne sestavine, higienska čistoča

Uporaba naravnih rastlinskih materialov se vse bolj uveljavlja tudi za čiščenje in pranje v kuhinji. Posebnost Herbow koncentrata tekočega detergenta za pomivalne stroje je, da učinkovito odstranjuje ostanke hrane in druge nečistoče brez nepotrebnih kemikalij zahvaljujoč izvlečku pralnih oreščkov in rastlinskim encimom. Gel se odlično raztopi in svojo čistilno moč pokaže že na začetku pralnega cikla. Ne vsebuje umetnih dišav in barvil, zato tudi zmanjšuje vpliv na okolje.

Ali vam je pomembno, da med pomivanjem zaščitite svojo kožo in okolje? Z uporabo izdelkov Herbow, ki vsebujejo izvleček pralnega oreščka, ste lahko prepričani, da izbirate najvišjo kakovost. Ne glede na to, ali posodo pomivate strojno ali ročno, bosta poleg sijaja posode ostala tudi zdrava koža in okolje.