Če bi naše kavbojke lahko govorile ...

Če bi naše kavbojke lahko govorile ...

Jeans material je udoben, vzdržljiv in nas nikoli ne pusti na cedilu. Morda ni pretirano reči, da ima večina vsaj en kos jeans oblačila v svoji omari. Vemo, da najti idealen par kavbojk ni enostavno, zato jih cenimo in skrbimo zanje. Vendar pa se bo ta vzdržljiv kos oblačila sčasoma zagotovo obrabil. Da bi se to zgodilo čim kasneje, je smiselno taka oblačila prati na drugačen način kot ostala oblačila. Klasičen in neobdelan jeans je namreč veliko bolj trpežen in odporen na umazanijo kot kateri koli drug material, zato ga je treba prati redkeje kot ostala naša oblačila.

Kaj je najboljše za jeans material?

Obstaja veliko načinov za pranje oblačil iz jeansa, a če gre za vaš najljubši kos oblačila, ne škodi izbrati najboljše rešitve za njegovo nego. Po mnenju nekaterih naj bi pranje potekalo samo v hladni vodi in ročno, medtem ko se drugi celo oprhajo oblečeni v jeans hlače, nato pa jih posušijo na prostem. Drugi jeans hlače ali jakno zavijejo v vrečko in jo čez noč postavijo v zamrzovalnik. Ta metoda, ki se na prvi pogled morda zdi nenavadna, deluje antibakterijsko, saj mraz uniči bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave oblačil. Na ta način kavbojke dolgo ostanejo v prvotnem stanju, po mnenju nekaterih pa se jim to obnese veliko bolje kot pranje in sušenje.

Če pa vseeno umažete ali polijete jeans hlače ali jakno, jih morate dati v pralni stroj. Če je le mogoče, jeans oblačila perite v hladni vodi brez kemikalij in obrnjene navznoter. Uporabi pralnih praškov se je najbolje izogibati, saj lahko neraztopljene delci zaidejo med vlakna blaga in ga pobelijo oziroma posivijo. Če želimo, da naše kavbojke dolgoročno ohranijo svojo barvo in elastičnost, hkrati pa učinkovito odstranimo neželen umazanijo, potem je primernejša uporaba tekočih detergentov v obliki gela. In če želite vse to doseči brez škodljivih substanc, potem je Herbow tekoči detergent za pranje jeans perila idealna izbira.

Osnova tekočih pralnih sredstev Herbow je poseben izvleček pralnih oreškov, ki je pridobljen z nežnim postopkom hladne ekstrakcije. Pralni oreščki imajo tudi antibakterijski učinek, zato ne le odstranjujejo vidne madeže, temveč tudi uničijo bakterije, ki se rade razmnožujejo na gosto zašitih delih (npr. okoli robov žepov) in so odgovorne za neprijetne vonjave iz jeansa. Naravne sestavine tega hitro topnega gela so nežne do jeansa, in za razliko od pranja s klasičnimi detergenti v oblačilih ne ostanejo zdravju in okolju škodljive snovi. Herbow tekoči detergent za pranje jeans perila pomaga ohraniti prvotno barvo in elastičnost jeansa, zato nam ni treba skrbeti, da bi naše kavbojke prezgodaj zbledele ali se nenadoma strgale v nepričakovanem trenutku.

Prav tako odlična alternativa klasičnim detergentom pa je tudi Herbow žogica s pralnimi oreščki. Žogico lahko uporabljate tako, da jo položite v boben poleg kavbojk, v primeru madežev mleka, kakava, črnila, krvi ali rdečega vina pa lahko žogico tudi zmočite in z njo podrgnete po madežu. Tako pomaga odstraniti umazanijo, brez da bi morali zaradi manjšega madeža takoj oprati oblačilo.
 

Poskusite in vaša jeans oblačila vam bodo hvaležna!