Čisto spodnje perilo brez alergenih snovi

Čisto spodnje perilo brez alergenih snovi

Naše spodnje perilo je tisto oblačilo, ki pride v neposreden stik z večjo površino našega telesa. Ostanki detergenta, ki se oprimejo tekstila, tako pri osebah z občutljivo kožo zlahka povzročijo alergijske reakcije. Srbeča, pekoča, zbadajoča koža in redno ponavljajoči se ekcemi marsikomu grenijo vsakdanje življenje. Preberite si, kako lahko spodnje perilo operete čim bolj naravno, brez prisotnosti alergenov, vendar kljub temu učinkovito.

Strojno ali ročno

Odsvetujemo pranje spodnjega perila, posteljnine in brisač skupaj s preostalimi oblekami. Nedrčke po 4-5 nošenjih razvrščene po barvah ročno operite v mlačni vodi. Če jih vseeno želite strojno oprati, občutljive kose vedno perite v vrečki za perilo, da se ne zmečkajo in se opornica manj poškoduje. Izberite nežen program pranja, najbolje z mlačno/toplo vodo, nikakor pa ne vročo! Belo spodnje perilo je najbolje prati popolnoma ločeno, da dlje časa ohrani svojo belino. Čipkasto spodnje perilo operite v vroči milnici, tako da ga stiskate in gnetete, nato pa ga na koncu še sperite s toplo vodo.

Odstranjevanje madežev

Osnovno pravilo boja proti madežem je, da umazanijo po nastanku čimprej odstranimo. Umazano perilo sperite s čisto, hladno vodo ali pa jo nežno operite z milom. Temu lahko sledi odstranjevalec madežev iz naravnih sestavin.

Herbow odstranjevalec madežev in belilo ni le cenejša, ampak tudi zdravju in okolju prijaznejša rešitev. Ne vsebuje optičnih belil, izdelan pa je izključno z uporabo čistilnih in belilnih sredstev rastlinskega in mineralnega izvora, ki vašemu spodnjemu perilu daje naravno belino brez škodljivih stranskih učinkov. Sama narava pa nam pomaga tudi pri razkuževanju – na primer temperature pod lediščem uničijo plesen in bakterije, ultravijolični žarki sončne svetlobe pa imajo odličen dezinfekcijski učinek, zato se splača oprano perilo posušiti na soncu.

Občasno lahko vključite prazen pralni stroj, nastavljen na običajnem programu, vanj pa date razstrupljevalec pralnih strojev Herbow in s tem zmanjšate število patogenov v pralnem stroju.

Bodite privrženci zdravja in okolju prijazne čistoče!